VELG SPRÅK:
Handlevogn: Du har 2  varer i kurvenFORTSETT TIL KASSEN
Beste produkter, service og priser
Kundeservice 75 26 95 00
Kempe utvalgSikker betalingHurtig levering

Alle nye dekk skal ha dekkmærkat

 

For å standardisere informasjonene om effektivisering av brennstoffsforbruket, veigrep på våt veibane og støynivå. Introduserer EU en obligatorisk merking på alle nye dekk. Alle nyere dekk som blir solgt i Europa fra november 2012 skal ha denne merking påheftet. 
Intensjonen med innførselen av merkingen er å gi forbrukeren noen viktige opplysninger, som kan hjelpe når man skal velge nye dekk (her er et eksempel)
 

Hvordan avleser man merkingen?

Rullemotstand (brennstoffsøkonomi)

Effektiv utnyttelse av brennstoffet er viktig både for å redusere CO2 utslipp og kjøreomkostningene. Kategoriene er inndelt fra A (grønn) til G (rød).  Kategori D benyttes ikke her. Forskjellen mellom hver kategori indikerer en besparelse eller øking av brennstofforbruket på mellom 0.10 og 0.15 liter per 100 kilometer for en bil der kjører ca. 15 km/liter.

Veigrep på våt veibane (bremseegenskaper)

Veigrep på våt vei er en avgjørende faktor for sikkerheten. Det indikerer dekkenes evne til å stanse bilen fort på våte veier og forklares ved hjelp av bremselengder. Kategoriene er A til G, hvor D og G ikke brukes. Forskjellen mellom hver kategori utgjør en bremselengde mellom en og to billengder (eller mellom 3 og 6 meter) når det blir bremset ved en hastighet på 80 km/timen.

Forskjellen mellom kategori A og F er derfor mere end 18 meters bremselengde

Støy (eksternt)

Her menes det støynivået fra dekkene utenfor kabinen.
Støynivået måles i desibel.
Jo flere rammer det er utfylt med svart på merkingen, desto mere støy kommer det fra dekkene.